Чому суші розвалюються: правила скручування ролів.

Суші – популярна закуска японської кухні, яку можна скуштувати в ресторані або приготувати їх удома самому. Для цього слід ознайомитися з технологією та підготувати інструменти та інгредієнти.

Найпопулярніші Філадельфія ролі, у яких гармонійно поєднуються лосось, вершковий сир, свіжий огірок та рис. Їх часто замовляють у кафе та готують у домашніх умовах.

Філадельфія ролі

Чому суші розвалюються?

Є кілька причин, через які суші можуть розвалюватися:

  1. Неправильно зварений рис. Він має бути клейким та не перевареним. У цьому випадку він триматиме форму та не буде розвалюватися під час формування ролів.
  2. Неправильна вологість рису. Він має бути мокрим, але не мокрим. Сухий буде розсипатись.
  3. Неправильна начинка. Вона не повинна бути надто важка, при цьому рівномірно розподілена по листку норі.
  4. Неправильна техніка скручування. Рол потрібно скручувати щільно, але не надто туго.
  5. Невідповідний ніж. Він має бути загостреним, а перед нарізанням рулету його змочують у холодній воді.
  6. Неправильне подання. Суші не можна залишати надовго без холодильника. Від тепла рис може стати занадто м'яким і роль розвалитися.

У домашніх умовах можна приготувати і суші Каліфорнія з лососем, дотримуючись простих правил від професійних шеф-кухарів

Суші каліфорнія з лососем

Як правильно готувати суші?

Для приготування ролів потрібні такі пристосування та інструменти — рогожка (макісу) з бамбука для скручування рулету, харчова плівка та гострий ніж.

Основні інгредієнти:

  • Мал;
  • листя норі (морські водорослі);
  • начинка: риба (лосось, тунець, угорь, форель тощо), морепродукти, овочі (огірок, болгарський перець та ін.), омлет, гриби, м'ясо, м'який сир тощо;
  • подача: соєвий соус, васабі, імбир маринований.

Технологія приготування

Перший етап — підготовка циновки, її кладуть на рівну поверхню та покривають харчовою плівкою, щоб рис не прилипав до неї.

Інший етап – приготування рису. Варити у каструлі із закритою кришкою, не додаючи спеції та не перемішуючи.

Третій етап – рисова заправка. Змішують уцет із сахаром та сіллю, перемішують. Додають готовий рис.

Четвертий етап – начинка. Нарізають рибу, овочі та інші інгредієнти на тонкі смужки.

П'ятий етап — формування ролі з дотриманням технології. На лист норі викладають рис та рівномірно розподіляють по поверхні. Залишають 1 см з одного краю для склеювання. Викладають начинку та за допомогою циновки згортають рол, щільно притискаючи його до себе. Змочують край водою та запечатують.

Шостий етап – нарізають на порційні кусочки гострим ножем.

Корисні поради

Щоб рис не прилипавши до рук, потрібно змочувати їх водою. Рис має бути особливого сорту (клейким) та правильного приготування.

Рулет необхідно формувати щільно, але не надто туго, щоб він не розвалився. Нарізають гострим ножем та одним рухом.

Дотримуючись простих рекомендацій, можна в домашніх умовах приготувати смачні та гарні суші, та насолодитися улюбленою закускою східної кухні.

Будь ласка, натисніть на оцінку-зірку зверху сторінки! Залишайте коментарі та поділіться в соціальних мережах!

Подивіться ще цікаву та корисну інформацію на сайті: