7 фактів на користь японської кухні

Японська кухня це не просто набір національних страв, це втілення древньої східної філософії. На думку японців, їжа має бути корисною, свіжою і, звичайно ж, смачною. Сьогодні, зважаючи на збільшення кількості послідовників здорового способу життя, японський підхід до харчування стає дедалі популярнішим. В Україні заклади із національною кухнею цієї країни можна знайти практично у будь-якому місті.

Якщо ви знаходитесь в Києві, відвідайте ресторан Жовте Море та переконаєтеся у чудовому смаку японської їжі самостійно. Щоб замовити смачний суші сет додому чи офіс, оформіть доставку на сайті закладу.

Цікаві факти про користь національних страв Японії

Суші – це збалансована та здорова їжа, яка наповнює організм усіма необхідними поживними речовинами. З цим твердженням складно посперечатися, знаючи, що середня тривалість життя японців на 10-15 років більша, ніж мешканців інших країн. Тож у чому полягає секрет корисності японської кухні? Пропонуємо вам кілька цікавих фактів на цю тему:

  1. Основний інгредієнт страв - рис - багатий на клітковину (поліпшує травлення), складними вуглеводами (наповнюють організм енергією), а також містить білок, тіамін і ніацин.
  2. Соєві боби, з яких роблять сир тофу та пасту місо, насичені мінералами, крохмалем та вітамінами групи B.
  3. Водорості норі містять найнеобхідніші для кровоносної системи речовини: йод, залізо та кальцій.
  4. Регулярне вживання васабі знижує ризик виникнення каріозних ушкоджень. Ця приправа має сильні протимікробні властивості, які уповільнюють поширення шкідливих мікроорганізмів, тим самим зупиняючи утворення карієсу. Крім того, у васабі багато вітаміну С.
  5. У морепродуктах також достатньо користі для організму. У них містяться жирні кислоти омега-3, мінерали (фосфор, цинк, калій) та вітаміни групи B. Страви з дарів моря особливо корисні для людей із захворюваннями серцево-судинної системи.
  6. Роли неспроста подаються невеликими порціями – по 6-8 шматочків. Вважається, що таким обсягом страви можна наїстись. Тим більше, що в суші добре збалансовані білки, жири та вуглеводи. А повністю вгамовувати голод японці не рекомендують, тому що переїдання приносить почуття тяжкості та шкодить організму.
  7. Страви японської кухні низькокалорійні і тому підійдуть людям, які хочуть схуднути. Таке харчування разом із фізичними навантаженнями створить дефіцит калорій і допоможе швидко позбутися зайвих кілограм.

Всю користь суші можна відчути лише за умови, що страви приготовані лише зі свіжих та якісних продуктів. Тому замовляти японську національну їжу краще у перевірених закладах, таких як “Жовте море” у Києві. Отримати гастрономічну насолоду від східної кухні можна як у ресторані так і вдома або в офісі, оформивши доставку на сайті компанії.

Будь ласка, натисніть на оцінку-зірку зверху сторінки! Залишайте коментарі та поділіться в соціальних мережах!

Подивіться ще цікаву та корисну інформацію на сайті: