4 кроки до покупки гарної кухонної мийки

Що потрібно знати при виборі економічного, надійного та стильного миття? Насамперед, габарити кухонного гарнітура, які визначать її розмір. Не менш важливі критерії: форма, кількість секцій, мийний матеріал. Розібравшись у всьому цьому, покупка раковини перетвориться на легке та швидке заняття.

Крок 1. Конфігурація. За формою розрізняють квадратні, прямокутні, овальні, круглі, кутові мийки. Найуніверсальніші та найлегші для монтажу – прямокутні або квадратні. Вони легко впишуться в стільницю практично будь-якого розміру та форми. Обчислити оптимальний розмір чаші просто: відстань від її бортиків до країв стільниці має бути не менше 5 см. Якщо кухонна робоча поверхня досить широка, можна вибрати модель із кількома відсіками – двома або трьома. Це ідеальний варіант для великої родини, де використовується багато посуду. Круглі мийки найбільш місткі, але рідко бувають з додатковими секціями.

Крок 2. Матеріал. Є кілька популярних матеріалів, з яких виготовляють мушлі: нержавіюча сталь, кераміка, композитний камінь. Для кухонь найчастіше вибирають варіанти з нержавіючої сталі та штучного граніту. Фаянсові та фарфорові мийки використовують рідше через непрактичність: вони не міцні і мають значну вагу. Моделі з нержавіючої сталі – практичні, легкі та витримують високу температуру, тому гаряча сковорода їм не страшна. Варто пам'ятати, що сталь високої якості містить щонайменше 18% хрому та 8–10% – нікелю. Стильний та міцний варіант – гранітна, яку можна вибрати у розділі сайту www.franke-partner.com.ua/ru/kukhonnye-moyki компанії Franke-partner. Композитний граніт стійкий до побутових кислот та барвників, ударостійкий, витримує температуру до +280°С, не вигоряє при попаданні прямих сонячних променів. Виробник «Франку Партнер» підтверджує високу якість свого продукту вражаючим терміном гарантії – 10 років.

Крок 3. Спосіб монтажу. Чаша миття має кілька варіантів кріплення. Врізна монтується в поверхню стільниці, тому для неї потрібно вирізати отвір. Накладна раковина встановлюється за принципом кришки, розміщуючись зверху на робочій поверхні. Підстільне миття розташовується нижче рівня стільниці. Її монтаж найскладніший, але вона буде практично невидимою, через що органічно впишеться у будь-який інтер'єр.

Крок 4. Аксесуари. Крім чаші, виробники доповнюють вироби сушінням для посуду, обробними дошками, корзинами для миття фруктів та овочів. Найважливіші елементи – сушіння та обробна дошка. Остання може бути виконана із пластику, металу або скла. Вона зручніша, порівняно з автономною дошкою, щоб очистити, достатньо витерти поверхню ганчіркою. Для миття продуктів стане в нагоді кошик або колландр, що за формою нагадує друшляк. Він повторює форму раковини і складається з безлічі отворів. У колландері можна ретельно вимити не лише овочі та фрукти, а й ягоди, м'ясо, листя салату, а також інші дрібні та великі продукти. Раковина може доповнюватися вбудованим диспенсером для рідкого мила, клапаном-заглушкою на зливі, диспозером для подрібнення харчових відходів.

Зручність приготування їжі багато в чому залежить від якісної раковини. Використовуйте ці поради, щоб вибрати оптимальну для себе модель.

Будь ласка, натисніть на оцінку-зірку зверху сторінки! Залишайте коментарі та поділіться в соціальних мережах!

Подивіться ще цікаву та корисну інформацію на сайті: