Чому суші розвалюються: правила скручування ролів
Суші — популярна закуска японської кухні, яку можна скуштувати в ресторані або приготувати їх удома самому. Для цього слід ознайомитися з технологією та підготувати інструменти й інгредієнти.
Найпопулярніші — Філадельфія роли, у яких гармонійно поєднуються лосось, вершковий сир, свіжий огірок та рис. Їх часто замовляють у кафе та готують у домашніх умовах.
Чому суші розвалюються?
Є кілька причин, через які суші можуть розвалюватися:
- Неправильно зварений рис. Він має бути клейким та не перевареним. У цьому разі він триматиме форму та не розвалюватиметься під час формування ролів.
- Неправильна вологість рису. Він має бути вологим, але не мокрим. Сухий розсипатиметься.
- Неправильна начинка. Вона не має бути надто важкою, при цьому рівномірно розподілена по листу норі.
- Неправильна техніка скручування. Рол потрібно скручувати щільно, але не надто туго.
- Невідповідний ніж. Він має бути гострим, а перед нарізанням рулету його змочують у холодній воді.
- Неправильна подача. Суші не можна залишати надовго без холодильника. Від тепла рис може стати занадто м’яким й рол розвалиться.
У домашніх умовах можна приготувати і суші Каліфорнія з лососем, дотримуючись простих правил від професійних шеф-кухарів.
Як правильно готувати суші?
Для приготування ролів потрібні такі пристосування та інструменти — рогожка (макісу) з бамбука для скручування рулету, харчова плівка та гострий ніж.
Основні інгредієнти:
- рис;
- листи норі (морські водорості);
- начинка: риба (лосось, тунець, вугор, форель тощо), морепродукти, овочі (огірок, болгарський перець та ін.), омлет, гриби, м’ясо, м’який сир тощо;
- подача: соєвий соус, васабі, імбир маринований.
Технологія приготування
Перший етап — підготовка циновки, її кладуть на рівну поверхню та покривають харчовою плівкою, щоб рис не прилипав до неї.
Другий етап — приготування рису. Варять у каструлі із закритою кришкою, не додаючи спеції та не перемішуючи.
Третій етап — рисова заправка. Змішують оцет із цукром та сіллю, перемішують. Додають у готовий рис.
Четвертий етап — начинка. Нарізають рибу, овочі та інші інгредієнти на тонкі смужки.
П’ятий етап — формування ролу з дотриманням технології. На лист норі викладають рис та рівномірно розподіляють по поверхні. Залишають 1 см з одного краю для склеювання. Викладають начинку та за допомогою циновки згортають рол, щільно притискаючи його до себе. Змочують край водою та запечатують.
Шостий етап — нарізають на порційні шматочки гострим ножем.
Корисні поради
Для того щоб рис не прилипав до рук, потрібно змочувати їх водою. Рис має бути особливого сорту (клейким) та правильно приготований.
Рулет необхідно формувати щільно, але не надто туго, щоб він не розвалився. Нарізають гострим ножем та одним рухом.
Дотримуючись простих рекомендацій, можна в домашніх умовах приготувати смачні та красиві суші, і насолодитися улюбленою закускою східної кухні.
Пожалуйста, нажмите на оценку-звезду вверху страницы! Оставляйте комментарии и поделитесь в социальных сетях!
Посмотрите еще интересную и полезную информацию на сайте: